Mainos
Mainos

Selvitys syyttää P-Koreaa sota-aluksen upottamisesta

Ulkovallat ovat tuominneet voimallisesti Pohjois-Korean sen jälkeen, kun kansainvälinen selvitysryhmä oli todennut Pohjois-Korean sukellusveneen upottaneen eteläkorealaisen aluksen torpedolla. Kaikkiaan 46 merisotilasta sai surmansa iskussa.

Selvitysryhmä totesi löytäneensä selvää todistusaineistoa siitä, että Pohjois-Korean sukellusvene laukaisi eteläkorealaisen aluksen upottaneen torpedon. Välikohtaus sattui 26. maaliskuuta maiden välisellä merirajalla Keltaisellamerellä.

Etelä-Korea ilmoitti heti ryhtyvänsä vastatoimiin ja sai tukea länsimaisilta liittolaisiltaan. Etelän uskotaan pyytävän YK:n turvallisuusneuvostoa määräämään uusia pakotteita pohjoiselle naapurilleen.

Pohjois-Korea puolestaan piti selvityksen tulosta "mielikuvituksen tuotteena". Se varoitti myös täysimittaisesta sodasta, jos sitä vastaan asetetaan lisää pakotteita.

Katso Janne Hopsun juttu

(MTV3 - STT - AFP - Reuters - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme