Mainos
Mainos

Senaattori McCain torppaa taas republikaanien terveydenhoitoesityksen

Republikaanisenaattori John McCain aikoo taas kerran äänestää republikaanien terveydenhoitoesitystä vastaan, kertovat amerikkalaismediat.

McCainin linjaus merkitsee, että republikaaneilla ei ole juuri toivoa saada ajettua läpi esitystä, joka kumoaisi presidentti Barack Obaman aikana luodun terveydenhoitojärjestelmän, kirjoittaa muun muassa New York Times.

McCainin veto on takaisku presidentti Donald Trumpille. Obamacaren purkaminen on epäonnistunut jo kolmesti. Viimeksi yritys purkaa se epäonnistui heinäkuussa, täpärin äänin 51–49. Edellistä ehdotusta vastusti McCainin lisäksi kaksi muutakin republikaanisenaattoria, Lisa Murkowski ja Susan Collins.

McCain sanoi, ettei voi hyvällä omallatunnolla tukea esitystä, koska sen vaikutusta sairausvakuutusjärjestelmän kattavuuteen ja vakuutusmaksuihin ei ole saatu laskettua.

Uusi, nimellä Graham-Cassidy tunnettu lakiehdotus pitäisi kongressin sääntöjen mukaan siunata syyskuun loppuun mennessä, jotta se voitaisiin hyväksyä yksinkertaisella enemmistöllä. McCainin lisäksi ehdotusta vastustaa arviolta 2–3 muutakin republikaania.

Tutkimuslaitos Brookings Institute arvioi, että Graham-Cassidyn toimeenpano kasvattaisi vakuuttamattomien määrää 21 miljoonalla vuonna 2026, kertoi NBC

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme