Mainos
Mainos

Separatisteilta kerättyä asesaalista säilytetään todistusaineistoksi

Venäjän tukemilta itä-Ukrainan separatisteilta kerättyä sotasaalista aiotaan käyttää tulevaisuudessa sotarikosten todistusaineistona. 

Asearsenaalia, joita Ukrainan joukot ovat saaneet saaliikseen separatistelilta itä-Ukrainasta pidetään todisteina siitä, että Venäjä on suora sodan osapuoli.

Aikanaan niitä aiotaan käyttäää todistusaineistona kansainvälisessä oikeudessa myös syyttömien siviilien tappamisessa. 

Sotarikoksien tutkimuksia johtaa Kiovassa Ukrainan valtionn turvallisuuspalvelun johtaja Vasyl Vovk. Hän vastaa myös muista sodan tilastoinneista

– Esillä on olllut paljon erilaisia ja eri lähteiden antamia lukuja kuolleista ja haavoittuneista ja vangituista sotilaista. Mutta ne eivät ole lopullisia. En usko, että luvut kuitenkaan kasvavat nyt tiedossa olevista.

Kaikkien sodassa kuolleiden määrän on arvioitu olevan paljon suurempi kuin 5000-6000. Debalsevessa vangittujen luvuksi on kerrottu 110 ja kadonneiden määräksi 30.  

Muun muassa Debaltseven tapahtumat ja epäonnistunut tulitaukosopimus on pantu enimmäkseen presidentti Poroshenkon syyksi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme