Mainos
Mainos

Separatistijohtaja koplasi EU-pakotteet ja Etyj-tarkkailijat

EU:n on luovuttava pakotteista, jos siepatut Etyj-tarkkailijat halutaan saada vapaiksi, sanoo separatistijohtaja Vjatsheslav Ponomarjov. 

 Slovjanskin separatisteja johtava Ponomarjov suostuu neuvottelemaan tarkkailijoiden vapauttamisesta vain, jos separatistijohtajien matkustuskielloista ja varojen jäädyttämisestä luovutaan. 

 EU:n maanantaina julkistamalla uudella pakotelistalla on venäläisten johtohenkilöiden ohella useita itäukrainalaisia separatistijohtajia. 

 Separatistit sieppasivat Slovjanskissa viime perjantaina kahdeksan Etyj-tarkkailijaa, joista yksi vapautettiin sunnuntaina. Separatistit ovat syyttäneet Etyj-tarkkailijoita Naton vakoojiksi ja pitävät heitä "sotavankeina". 

-Me palaamme dialogiin sotavankien asemasta vasta, kun Euroopan unioni luopuu näistä pakotteista, Ponomarjov sanoi. 

 Siepattuna on neljä saksalaista Etyj-tarkkailijaa sekä tarkkailijat Tanskasta, Puolasta ja Tshekistä. Ruotsalainen tarkkailija vapautettiin sunnuntaina terveyssyistä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme