Mainos
Mainos

Separistit iskivät uuteen kaupunkiin Itä-Ukrainassa

Venäjä-mieliset separatistit ovat vallanneet valtion hallintorakennuksen ja poliisin paikallisen päämajan Horlivkan kaupungissa Itä-Ukrainassa, poliisilähteet Donetskissa kertovat.

Poliisin päämajassa ei tiettävästi ole aseita.

Vajaan 300 000 asukkaan Horlivka sijaitsee Donetskin miljoonakaupungin pohjoispuolella. Donetskin alueen separatistit aikovat järjestää toukokuussa kansanäänestyksen alueen itsenäisyydestä.

Separatistit ovat vallanneet hallintorakennuksia useissa Itä-Ukrainan kaupungeissa viime viikkoina. Separatistit ovat vaatineet kansanäänestystä Itä-Ukrainan asemasta.

Itä-Ukrainassa sijaitsee useita hiilikaivoksia ja runsaasti terästeollisuutta, minkä vuoksi alueella on suuri taloudellinen merkitys koko Ukrainalle.

Ukrainan väliaikainen presidentti Oleksandr Turtshynov haukkui eilen Itä-Ukrainan poliisivoimat, jotka eivät ole kyenneet estämään valtauksia. Presidentti vaati Donetskin ja Luhanskin poliisipäälliköiden eroa.

- Valtaenemmistö idän poliisivoimista ei kykene suoriutumaan tehtävästään, joka on kansalaisten puolustaminen, presidentti suomi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme