Mainos
Mainos

Serbia ehdottaa joukkojensa paluuta Kosovoon

Maakunnan albaanit tyrmäsivät esityksen välittömästi. Heidän mielestään se pahentaisi tulenarkaa tilannetta.

Serbia harkitsee turvallisuusjoukkojensa lähettämistä uudelleen Kosovoon yli kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Maakunnan albaanit tyrmäsivät esityksen välittömästi ja sanoivat sen pahentavan alueen muutenkin tulenarkaa tilannetta.

Ajatuksen joukkojen paluusta toivat julki Kosovon serbien edustajat jo eilen, ja tänään se sai lisätukea Serbian pääministerin Vojislav Kostunican neuvonantajalta.

- Luulenpa että sen aika on viimein koittanut, lausui neuvonantaja Aleksandar Simic uutistoimisto Betalle. Joukkojen tehtäväksi tulisi suojata maakunnan serbiväestöä.

Serbia veti joukkonsa Kosovosta kesäkuussa 1999 noin 11 viikkoa kestäneiden Naton pommitusten jälkeen. Samassa kuussa hyväksytty YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma 1224 sallii periaatteessa joidenkin satojen serbisotilaiden ja -poliisien paluun.

Joukkoja ei ole kuitenkaan lähetetty, koska sen on pelätty sytyttävän konflikteja. Serbijoukot tappoivat Kosovon sodan aikana maakunnassa useita tuhansia albaaneja.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme