Mainos
Mainos

Serbia ja Kosovon albaanit sopivat uudesta tapaamisesta

Serbia ei suostu Kosovon itsenäisyyteen.

Serbia ja Kosovon albaanit ovat tavanneet New Yorkissa ensi kertaa sitten elokuun. Valtuuskunnat sopivat tapaavansa seuraavan kerran Brysselissä 14. lokakuuta.

Eripuraiset Serbian ja Kosovon johtajat aloittivat kahdenkeskiset neuvottelut maakunnan tulevaisuudesta uudelleen New Yorkissa. Seuraavasta tapaamisesta ilmoitti saksalaisdiplomaatti Wolfgang Ischinger, joka edustaa EU:ta Kosovo-troikassa. Sen vetämien neuvottelujen takaraja on 10. joulukuuta.

Britannian ulkoministeri David Miliband muistutti, että kaikilla on oma vastuunsa prosessin edetessä. Yhteysryhmään kuuluvat Britannian lisäksi Venäjä, Yhdysvallat, Ranska, Saksa ja Italia.

Kosovon albaanienemmistö haluaa maakunnan itsenäisyyttä, mutta Serbia antaisi sille vain laajan autonomian.

Yhdysvallat ja EU katsovat, että ratkaisun tulisi perustua presidentti Martti Ahtisaaren esittämään suunnitelmaan EU:n valvomasta itsenäisyydestä. Siihen kuuluisi myös Kosovon serbien laaja itsehallinto.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme