Mainos
Mainos

Serbia kehottaa YK:ta torjumaan Kosovo-suunnitelman

YK:n erityislähettiläs Martti Ahtisaari johtaa Kosovo-neuvotteluja Wienissä. Hän on ehdottanut maakunnalle rajoitettua itsenäisyyttä EU:n valvonnassa.

Serbian presidentti Boris Tadic vetoaa YK:hon, jotta se torjuisi erityislähettiläs Martti Ahtisaaren Kosovo-suunnitelman. Tadic esitti vetoomuksen Wienissä viimeisessä Kosovo-tapaamisessa ennen suunnitelman menoa turvallisuusneuvoston käsittelyyn.

Tadic sanoi odottavansa asiasta vakavaa keskustelua turvaneuvostossa. Jos Ahtisaaren suunnitelma hyväksytään, kyseessä on ensimmäinen kerta nykyhistoriassa, kun demokraattiselta valtiolta otetaan pois alue yhden etnisen ryhmän toiveiden tyydyttämiseksi, Tadic sanoi.

Ahtisaari on esittänyt Kosovolle rajoitettua itsenäisyyttä EU:n valvonnassa. Serbia vastustaa kiivaasti suunnitelmaa, jonka se sanoo johtavan Kosovon itsenäistymiseen.

Ahtisaari on myöntänyt, että sovun syntyminen on lähes mahdotonta. Hän aikoo luovuttaa Kosovo-ehdotuksensa YK:lle tämän kuun loppuun mennessä.

Serbian ja Kosovon johtajat yrittävät päästää yhteisymmärrykseen Kosovon tulevasta asemasta tänään Hofburgin linnassa Wienissä.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme