Mainos
Mainos

Serbiaan presidentinvaalit joulukuussa

Serbiassa pidetään uudet presidentinvaalit 7. joulukuuta, ilmoitti uutistoimisto Tanjug tänään. Vaalit joudutaan uusimaan laimean äänestysinnon takia. Vaalien toisella kierroksella 5. lokakuuta äänestysvilkkaus oli vain 48,97 prosenttia, kun sen olisi pitänyt olla vähintään 50.

Presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 21. syyskuuta mukana oli kaksi ehdokasta, mutta kumpikaan ei saanut tarvittavaa enemmistöä, joten oli pidettävä toinen kierros. Tällä kierroksella Serbian radikaalipuolueen kovan linjan kansallismielinen poliitikko Vojislav Seselj voitti niukasti vastustajansa Zoran Lilicin, joka edusti Serbian entisen presidentin Slobodan Milosevicin vasemmistoliittoa. Alhainen osanotto johti kuitenkin vaalien uusimiseen.

Milosevic ei lain mukaan voinut enää asettua ehdolle kolmanneksi virkakaudeksi. Viime kesänä hän valitutti itsensä Jugoslavian liittovaltion presidentiksi.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme