Mainos
Mainos

Serbian hallituksen suosio punnittiin kunnallisvaaleissa

Pääministeri Vojislav Kostunican vähemmistöhallituksen suosio oli tarkkailijoiden mukaan puntarissa Serbiassa tänään pidetyissä paikallisvaaleissa.

Äärikansallismielisen SRS-puolueen arveltiin keräävän näissäkin vaaleissa vankimman kannatuksen. Mielipidekyselyjen mukaan SRS oli saamassa äänistä runsaat 27 prosenttia. Seuraavana oli Demokraattinen puolue (DS) noin 25 prosentin kannatuksella.

Kostunican DSS-puolue oli saamassa kyselyjen mukaan noin 14 prosenttia äänistä, jolla se olisi kolmanneksi tai neljänneksi suurin puolue.

- Tämänpäiväiset paikallisvaalit ovat tärkeä askel Serbian demokratisoinnin jatkolle, sanoi Kostunica käydessään tänään äänestämässä. Hänen mukaansa kunnallisvaalien tulos ei vaikuta hallituksen työhön.

Ennenaikaisia parlamenttivaaleja ei pääministerin mukaan myöskään kaavailla. Vaalien alla julkistetuissa mielipidekyselyissä kaksi kolmasosaa äänestäjistä kannatti ennenaikaisten parlamenttivaalien järjestämistä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme