Mainos
Mainos

Serbian työ sotarikollisten pidättämiseksi yhä riittämätöntä

EU:n laajentumiskomissaarina toimiva Olli Rehn on kehottanut Serbiaa voimakkaampiin toimiin sotarikollisten kiinniottamiseksi.

Haagin sotarikostuomioistuimen mukaan Serbia ei tee vieläkään riittävästi työtä vapaana olevien sotarikollisten pidättämiseksi.

- Yhteistyössä on tapahtunut edistystä, mutta se on hidasta eikä tuloksia ole syntynyt, pääsyyttäjä Carla Del Ponte sanoi Luxemburgissa.

Hän raportoi tilanteesta EU:n ulkoministerikokouksessa. Myös unionin laajentumiskomissaari Olli Rehn vaati Serbialta lisätoimia.

- On olennaista, että Serbia tiivistää etsintäoperaatioita ja antaa Haagille täyden pääsyn arkistoihin ja dokumentteihin, Rehn sanoi.

Tärkeimmät vapaana olevat sotarikolliset ovat Ratko Mladic ja Radovan Karadzic.

EU ei aio allekirjoittaa yhteistyösopimusta Serbian kanssa, ennen kuin yhteistyö on riittävää. Serbian entisen liitovaltiokumppanin Montenegron sopimus allekirjoitettiin jo tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme