Mainos
Mainos

Serbipuolue suojelee Karadzicia

Serbian kansallispuolueen SDS:n julkiset rahahanat on suljettu toistaiseksi, koska puolueen uskotaan suojelevansa Radovan Karadzicia sotarikostuomioistuimelta.

Kansainvälisen yhteisön korkea edustaja Paddy Ashdown on päättänyt evätä toistaiseksi serbien kansallispuolueen SDS:n julkisen rahoituksen Bosnia-Hertsegovinassa. Ashdownin edustajien mukaan SDS on suojellut perustajaansa, Bosnian serbien entistä johtajaa Radovan Karadzicia ja auttanut tätä pakoilemaan kansainvälistä sotarikostuomioistuinta.

-Meillä on hyvä syy uskoa, että SDS pitää edelleen yllä taloudellisia suhteita perustajaansa Radovan Karadziciin, Ashdown sanoi.

Karadzicia syytetään useista Bosnian sodan aikaisista sotarikoksista. Hänen epäillään olevan suoraan vastuussa vuosina 1992-1995 toteutetusta Sarajevon piirityksestä ja 1995 tapahtuneesta Srebrenican verilöylystä.

Nato-johtoiset Sfor-joukot ovat yrittäneet useita kertoja pidättää Karadzicin, mutta yritykset eivät ole toistaiseksi onnistuneet.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme