Mainos
Mainos

Serbit syyttävät Kfor-joukkoja kovista otteista

Kosovon serbit syyttävät amerikkalaisia Kfor-joukkoja liian kovista otteista Mitrovican kaupungissa maakunnan pohjoisosissa.

Serbien mukaan amerikkalaiset ovat luvattomia aseita etsiessään mm. rikkoneet asunojen ovia ja tuhonneet paikallisen koulun. Muutaman serbin on myös kerrottu loukkaantuneen amerikkalaisten kourissa.

Sen sijaan ranskalaiset ja italialaiset rauhanturvaajat ovat saaneet kiitosta käytöksestään.

Kansainväliset Kfor-joukot ovat eristäneet Mitrovican kaupungin ja etsivät aseita sekä serbien että albaanien asuttamista kaupunginosista. Mitrovicassa on ollut yhteenottoja serbien ja albaanien välillä jo useita viikkoja.

Tänä aikana on kuollut 10 albaania ja yli 20 serbiä on loukkaantunut. Mitrovican pohjoiset kaupunginosat ovat serbien asuttamia, kun taas kaupungin eteläosissa asuu albaaneja. Aseidenetsintä-operaatiota varten Mitrovicaan saapui ranskalaisten lisäksi amerikkalaisia, saksalaisia, italialaisia, brittiläisiä ja kanadalaisia Kfor-joukkoja.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme