Mainos
Mainos

Seuraava USA:n presidentti voi hyvinkin olla taas Bush tai Clinton

Jeb Bush kertoo Twitterissä harkitsevansa ehdolle asettumista Yhdysvaltain presidentinvaaleissa. Republikaaneihin kuuluva Bush kertoi etsivänsä "aktiivisesti mahdollisuuksia" asettua ehdokkaaksi vaaleihin.

Bush, 61, on toiminut aiemmin Floridan kuvernöörinä. Hän on ensimmäinen republikaanien edustaja, joka on kertonut harkitsevansa vakavasti ehdokkuutta vuoden 2016 vaaleissa.

Bushin veli George W. Bush oli Yhdysvaltain presidentti vuosina 2001-2009. Hänen isänsä George H.W. Bush puolestaan toimi presidenttinä vuosina 1989-1993.

George W.Bush on aiemmin vihjaissut veljensä mahdollisista presidenttihaaveista. Hän on sanonut kannustavansa veljeään asettumaan ehdolle.

Jeb Bushin tukea puoluetovereilta voi himmentää seitsemän vuoden poissaolo politiikasta. Hän ei myöskään välttämättä onnistu keräämään konservatiivisimpien republikaanien tukea, sillä hänen näkemyksensä esimerkiksi maahanmuutosta ovat maltillisia.

Demokraattien puolella mahdollinen haastaja vaalien loppusuoralla on entinen ulkoministeri Hillary Clinton, jonka mies Bill Clinton toimi USA:n presidenttinä Bushien kausien välillä 1993–2001.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme