Mainos
Mainos

Sharon boikotoi Solanan Israelin-vierailua

Israelin pääministeri Ariel Sharon aikoo boikotoida EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan vierailua vastalauseeksi sille, että Solana aikoo tavata palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin. Asiasta kertoi tänään Israelin radio.

Solana on ilmoittanut Arafatin tapaamisen kuuluvan hänen alueen kiertomatkansa ohjelmaan. Esimerkiksi juuri Lähi-idässä käynyt Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell kieltäytyi tapaamasta Arafatia ja kävi keskusteluja ainoastaan palestiinalaisten pääministerin Mahmoud Abbasin kanssa.

-Arafat on palestiinalaishallinnon presidentti. Hän on tehnyt muutoksia. Se on hyvä asia, Solana perusteli Kairossa eilen.

Nimettömänä pysytelleen korkea-arvoisen viranomaislähteen mukaan Sharon ei suostu tapaamaan Solanaa, vaan EU:n ulkopoliittisen edustajan on tyytyminen ulkoministeri Silvan Shalomiin.

(MTV3-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme