Mainos
Mainos

Sharon erotti apulaisministerin

Israelin pääministeri Ariel Sharon on erottanut hallituksensa apulaisministerin likud-puoluetta ravisuttavan skandaalin vuoksi. Sharonin kanslian edustajan mukaan lähtemään joutui infrastruktuurista vastaava apulaisministeri Naomi Blumenthal.

Blumenthal oli kieltäytynyt vastaamaan poliisin kysymyksiin siitä, maksoiko hän joidenkin puolueiden jäsenten hotellilaskut vastineeksi heidän äänistään, jotka takaisivat hyvän paikan puolueen ehdokaslistoilla. Israelissa järjestetään 28. tammikuuta parlamenttivaalit.

Blumenthal tuli yhdeksänneksi aiemmin joulukuussa järjestetyssä puolueen sisäisessä vaalissa ja käytännössä varmisti näin valintansa puoluelistalta. Jotkut ehdokkaat ovat kertoneet, että heitä oli lähestytty ja heille oli luvattu lisää ääniä likudin äänestyksessä rahaa vastaan. Sharon on sanonut julkisesti erottavansa jokaisen, joka paljastuu osalliseksi skandaaliin.

Sharon johtaa selvästi mielipidemittauksia ennen vaaleja, mutta ääntenostoskandaali uhkaa viedä hänen puolueensa kannatusta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme