Mainos
Mainos

Sharon ja Barak tapaavat

Israelin vastavalittu pääministeri Ariel Sharon tapaa väistyvän pääministerin Ehud Barakin tänään ensimmäistä kertaa vaalien jälkeen.

Tiedotteen mukaan tapaaminen pidetään Barakin toimistossa ja siinä käsitellään sekä sisäpoliittista että rauhanprosessin tilannetta.

Sitä ei vielä tiedetä, puhuvatko Sharon ja Barak tapaamisessaan myös vallansiirrosta ja työväenpuolueen mahdollisesta osallistumisesta hallitukseen. Sharon yrittää saada aikaan laajapohjaisen kansallisen yhtenäisyyden hallituksen ja hän on pyytänyt Barakin työväenpuoluetta mukaan koalitioon. Oikeistopuolue Likudin ja työväenpuolueen edustajat kuitenkin keskustelivat eilisiltana Tel Avivissa mahdollisen kansallisen yhtenäisyyden hallituksen muodostamisesta, nimettömänä pysytellyt Likudin edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle. Vakavammin hallitusneuvotteluihin päästään käsiksi vasta lauantaina auringon laskettua, kun juutalaisten sapatti päättyy.

Väkivalta Lähi-idässä leimahti jälleen eilen, kun autopommi räjähti Jerusalemin ortodoksijuutalaisten alueella.

(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme