Mainos
Mainos

Sharon: Palestiinalaisten ääriryhmät tuhottava

Isrealin pääministerin mukaan Lähi-idän rauhanprosessi ei etene ennen kuin palestiinalaiset ryhtyvät toimiin tuhotakseen terroristiryhmät.

Israelin pääministeri Ariel Sharon on vaatinut kovin äänenpainoin palestiinalaisia tuhoamaan ääriryhmänsä. Sharonin mukaan Israel jäädyttää Lähi-idän rauhanhankkeen ja ryhtyy sotilaallisiin toimiin, jos ryhmiä ei saada kuriin.

Kovasanainen puhe oli Sharonin reaktio Tel Avivin perjantai-iltaiseen itsemurhapommi-iskuun, jossa kuoli 4 ihmistä ja haavoittui yli 50.

- Mitään diplomaattista edistystä ei tapahdu, toistan, mitään diplomaattista edistystä ei tapahdu ennen kuin palestiinalaiset ryhtyvät voimakkaisiin toimiin tuhotakseen terroristiryhmät ja niiden rakenteet palestiinalaisten itsehallintoalueilla, Sharon sanoi.

Sharonin mukaan Israel on viime aikoina osoittanut pidättyvyyttä, jotta rauhanhanke voisi edistyä.

- Mutta on selvää, että ilman palestiinalaisten itsehallinnon voimakasta toimintaa terroria vastaan Israelin on lisättävä sotilaallisia toimiaan, jotka on tarkoitettu suojelemaan israelilaissiviilien henkeä, Sharon sanoi.

Palestiinalaisten pääministeri Ahmed Qurie kommentoi nopeasti Sharonin lausuntoja.

- Yhteyksien jäädyttäminen on Israelin oma päätös, hän sanoi.

Qurien mukaan rauhalle on ollut mahdollisuus Israelin ja palestiinalaisten huippukokouksen jälkeen ja palestiinalaiset haluaisivat jatkaa sillä tiellä.

(MTV-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme