Mainos
Mainos

Sharon vaatii Arafatilta toimia

Jasser Arafat

Yhdysvalloissa vierailulla oleva Israelin pääministeri Ariel Sharon on varoittanut, että palestiinalaisjohtaja Jasser Arafatin kutsuminen Yhdysvaltoihin tietää levottomuuksia. Sharonin mukaan Arafatin on lopetettava väkivaltaisuudet ennen mahdollista Yhdysvaltain-matkaa.

-Minulla ei ole aikomusta eristää Jasser Arafatia. Kerroin amerikkalaisille erittäin selkeästi, että en aio puuttua heidän kutsupäätökseensä, sanoi Sharon israelilaiselle televisioasemalle antamassaan haastattelussa. Hän painotti kuitenkin sitä, että vierailu aiheuttaisi ääriryhmien iskuja. Sharon vaatiikin, että Arafat kehottaa julkisesti kannattajiaan lopettamaan väkivaltaisuudet ennen kuin hyväksyy kutsun.

Presidentti Bush ei ole ottanut toistaiseksi kantaa mahdolliseen Arafatin vierailuun. Arabiliiton pääsihteeri Esmat Abdel Meguid sen sijaan kertoi keskiviikkona Kairossa uutistoimisto AFP:n mukaan, että Arafat vierailee Washingtonissa ensi kuussa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme