Mainos
Mainos

Sharon valmis neuvottelemaan palestiinalaisten kanssa

Israelin pääministeri Ariel Sharon sanoi tänään olevansa valmis neuvottelemaan palestiinalaisten kanssa. Hän ei kuitenkaan antanut mitään ajankohtaa mahdolliselle tapaamiselle.

-Olemme valmiit neuvottelemaan. Johdan itse neuvotteluja Israelin puolelta, uskon todella tähän, hän sanoi Maailman juutalaiskongressin edustajille Israelin parlamentissa pitämässään puheessa.

Väkivaltaisuudet jatkuivat palestiinalaisalueilla

Israelin sotilaat hyökkäsivät tankkien ja helikopterien tukemina Arraben palestiinalaiskylään varhain aamulla etsiessään palestiinalaisterroristeja. Israelin armeijan mukaan sotilaat pidättivät ratsiassa mm. kaksi äärijärjestön jäsentä.

Palestiinalaisryhmien mukaan sotilaat pidättivät yhden Islamilainen Jihad -ryhmän jäsenen sekä kuusi Hamas-järjestön jäsentä. Silminnäkijöiden mukaan palestiinalaisten ja Israelin sotilaiden välisessä tulitaistelussa haavoittui kaksi palestiinalaista ja yksi israelilaissotilas.

Israelilaiset surmasivat tänään niin ikään yhden palestiinalaismiehen helikopteri-iskussa Hebronissa Länsirannalla, kertoivat palestiinalaiset silminnäkijät. Surmansa sai 25-vuotias Jami Jadallah, jota on syytetty useiden palestiinalaissiirtokuntalaisten murhista.

Israelin armeija on vahvistanut surman. Armeijan mukaan Jadallah kuului Hamas-järjestön puolisotilaalliseen siipeen ja hän oli aikeissa iskeä Israeliin.

Lisäksi israelilaisjoukot surmasivat Hamas-järjestön jäsenen Tulkaremissa Länsirannalla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme