Mainos
Mainos

Sharonin ja Abbasin kokous päättyi

Israelin pääministeri Ariel Sharon ja palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas ovat päättäneet huippukokouksensa Jerusalemissa. Johtajat keskustelivat yli kahden tunnin ajan.

Osapuolet keskustelivat Sharonin virka-asunnossa muun muassa israelilaissotilaiden poistumisesta Gazan kaistalta ja tulitauosta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Israelin ja palestiinalaisten johtajat tapaavat Jerusalemissa.

Sharon ja Abbas julistivat väkivaltaisuudet päättyneiksi edellisessä huippukokouksessaan Sharm el-Sheikhissä Egyptissä viime helmikuussa. Verenvuodatus on vähentynyt huomattavasti viime kuukausina muttei kuitenkaan päättynyt.

Israelin joukkojen on tarkoitus aloittaa vetäytyminen Gazasta elokuun puolivälissä. Suunnitelman mukaan alueelta puretaan kaikki 21 juutalaista siirtokuntaa ja lisäksi Länsirannalta neljä siirtokuntaa. Länsirannalla on yhteensä noin 120 siirtokuntaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme