Mainos
Mainos

Shevardnadze uskoo panttivankikiistan ratkeavan

Georgian presidentti Eduard Shevardnadze uskoo neljättä päivää jatkuvan panttivankidraaman ratkeavan rauhanomaisesti. Presidentti sanoi eilen, että hän on valmis tapaamaan poliittisia vastustajiaan, kuten sieppaajat vaativat.

Siepattuna on YK:n sotilastarkkailijoita Ruotsista, Tshekistä ja Uruguaysta. Tarkkailijat työskentelevät Abhaasian maakunnassa, joka pyrkii eroon Georgiasta.
-Olemme valmiita vuoropuheluun, mutta vain mikäli panttivangit vapautetaan, Shevardnadze sanoi.

Presidentti kertoi uutistoimisto Reutersille, että hän uskoi ongelman ratkeavan rauhanomaisella tavalla. Hänestä tilanne ei kuitenkaan voinut jatkua enää kovin kauaa.
-Lainsäätäjien täytyy taata panttivangeille täysi turvallisuus, erityisesti ulkomaalaisille YK-tarkkailijoille, hän sanoi.

Sieppaajat vapauttivat eilen toisen uruguaylaisista sotilastarkkailijoista, mutta pitivät edelleen vangittuina kolmea muuta tarkkailijaa. Heidän lisäkseen vankeina on useita sieppauspaikkana toimivan maatalon asukkaita.

Turvallisuusministeri Dzhemal Gakhokidzen mukaan neuvottelut tilanteen ratkaisemiseksi jatkuvat tänään.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme