Mainos
Mainos

Ship to Gaza: Israelilaisten toiminta oli väkivaltaa

Ship to Gaza -järjestö katsoo, että Israelin armeijan toiminta Estelle- avustuslaivan valtauksessa oli väkivaltaa. Järjestön mediakoordinaattori Mikael Löfgren painottaa, että israelilaissotilaat valtasivat laivan kansainvälisillä vesillä.

– Rauhanaktivistit matkustivat kansainvälisillä vesillä lastinaan humanitaarisia tarvikkeita ja yhtäkkiä aseistetut sotilaat hyökkäävät laivaan. Tottakai se on väkivaltaa siitä huolimatta, etteivät matkustajat loukkaantuneet tilanteessa, sanoo Löfgren MTV3 Uutisille.

Ruotsalainen Expressen-lehti kertoi tänään, että israelilaissotilaat olivat käyttäneet laivan valtauksen aikana etälaumauttimia. Löfgrenin mukaan tiedon antoi laivan israelilainen aktivisti.

– Kyseinen aktivisti on Israelin armeijan entinen lentäjä. Hän oli kertonut eilen äidilleen puhelimessa, että sotilaat olivat käyttäneet etälamauttimia. Tämä on ainoa tieto, jota olen kuullut aseiden käytöstä, sanoo Löfgren.

Löfgren vakuuttaa, että järjestö tulee lähettämään jatkossakin avustuslaivoja Gazaan.

– Tottakai jatkamme avustuslaivamatkoja siihen asti, kunnes Israel lopettaa Gaza-saarron lopullisesti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme