Mainos
Mainos

Siamilaiset kaksoset Pin ja Pan eivät halua erota

7-vuotiaat siamilaiset kaksoset eivät halua erota, vaikka se olisi lääkäreiden mukaan mahdollista.

He ovat oppineet ajamaan jopa polkupyörää yhdessä. Thaimaassa asuvat tytöt ovat toisistaan kiinni vyötäröstä, ja heillä on yhteensä vain yksi jalkapari.Lääkäreiden mukaan heidän erottamisensa olisi mahdollista, mutta tytöt haluavat pysyä yhdessä.  

Kaksoset asuvat isovanhempiensa kanssa Nakhon Sawanissa,  noin 250 kilometriä Bangkokista pohjoiseen. Isovanhemmat kuvailevat kaksosia normaaleiksi ja iloisiksi lapsiksi, jotka pitävät jäätelöstä ja laulamisesta.

Kaksoset ovat oppineet syömään, kävelemään ja ajamaan pyörää yhdessä. Koulussa he liikkuvat pyörätuolilla opettajien avustuksella.

Kaksoset käyvät vammaisille tarkoitettua koulua, jossa heitä alkuun ihmeteltiin. Heistä tuli pian kuitenkin suosittuja, kertoo Daily Mail.

– Pian oppilaat huomasivat, että tytöt ovat aivan kuten muutkin ja nyt lapset leikkivät yhdessä, sanoo opettaja Prateep Suthat.

Kaksosista kertoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme