Mainos
Mainos

"Sianlihaa on oltava tarjolla" – pyörykkägate jyllää Jyllannissa

Tanskassa väitellään jyllantilaiskunnan päätöksestä, jonka mukaan kunnallisten laitosten on tarjottava ruokalistalla sianlihaa. Randersin kunnanhallitus päätti asiasta äskettäin täpärällä enemmistöllä. Päätöksen perusteella sianlihaa on oltava tarjolla muun muassa kouluissa.

Ehdotusta perusteltiin tanskalaisen ruokakulttuurin säilyttämisellä ja edistämisellä. Suorasukaisemmin aihetta kommentoi Tanskan kansanpuolueen edustaja, joka kirjoitti Facebook-sivullaan puolueensa toimivan sitä vastaan, että islamilaiset säännöt sanelisivat, mitä tanskalaislapset syövät.

Tanskan mediassa jupakka on ristitty pyörykkägateksi ja hanketta arvostellaan muslimivastaiseksi.

Kysymys koulujen sianlihatarjoilusta on jo aiemminkin herättänyt ristiriitoja Tanskassa, koska jotkut koulut ovat luopuneet siitä. Kouluja on arvosteltu myönnytysten tekemisestä muslimeille 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot