Mainos
Mainos

Sianlihan tuonti Japaniin lisääntynyt hälyttävästi

Japani asettaa todennäköisesti tuontitullin sianlihalle elokuussa tuonnin voimakkaan lisääntymisen vuoksi. Sianlihaan käytetään entistä enemmän, sillä siipikarjan ja naudanlihan käyttö on vähentynyt tautien pelossa.

Sianlihan käyttö on kasvanut siipikarjan ja naudanlihan kustannuksella. Niiden käyttöä on vähentänyt Aasiassa ollut lintuinfluenssa ja hullun lehmän tauti.

Japanissa otetaan automaattisesti käyttöön hätätullit, jos sianlihan tuonti lisääntyy riittävän paljon. Tuoreimpien tietojen mukaan huhti-kesäkuun tuonti olisi nousemassa yli 19 prosenttia kolmen edellisen vuoden vastaavista lukemista, ja kahdeksan kuukauden tulli tulisi voimaan elokuussa.

Sianlihaa Japaniin tuodaan pääasiassa Yhdysvalloista, Tanskasta ja Kanadasta. Huhti-toukokuussa sianlihaa tuotiin Japaniin noin 223300 tonnia. Hallituksen laskelmien mukaan hätätullimaksu tulee voimaan, jos koko neljänneksen tuonti ylittää 257000 tonnia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme