Mainos
Mainos

Siepattuja tyttöjä tukevat mielenosoitukset kiellettiin – jottei Nigerian hallitusta nolattaisi

Nigerian poliisi on kieltänyt siepattuja koulutyttöjä tukevat mielenosoitukset maan pääkaupungissa Abujassa. Islamistijärjestö Boko Haramin huhtikuussa sieppaamista tytöistä yli 200 on yhä siepattuna.

Nigerian poliisin mukaan mielenosoittajien joukkoon voi soluttautua vaarallisia ihmisiä, jotka pyrkivät räjäytyksillä nolaamaan maan hallituksen.

Nigeriassa on ollut lähes päivittäin mielenosoituksia siepattujen tyttöjen puolesta. Samalla kritiikki on kohdistunut maan hallitukseen, joka ei ole onnistunut suojelemaan tyttöjä eikä suojelemaan siviilejä maan koillisosassa. Uutistoimisto Reutersin mukaan yli 500 siviiliä on kuollut sen jälkeen, kun tytöt siepattiin.

Presidentti Goodluck Jonathania lähellä olevat viranomaiset sanovat, että protestien pitäisi hallituksen ja turvallisuusviranomaisten sijaan suuntautua islamistikapinallisia vastaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme