Mainos
Mainos

Siepattujen suomalaisten löytämiseksi meneillään laajat etsinnät

Jemenissä siepattujen suomalaisten ja itävaltalaisen löytämiseksi on meneillään laajat etsinnät, sanoo sisäministeri Abdelqader Qahtan.

Paikallisen Saba-uutistoimiston mukaan ministeri on tavannut Jemeniin saapuneen Suomen edustajan. Ministeri lupasi, että viranomaiset tekevät kaikkensa panttivankien turvallisuuden ja nopean vapauttamisen takaamiseksi.

Aseistautuneet miehet sieppasivat suomalaispariskunnan ja heidän seurassaan olleen miehen perjantaina pääkaupungissa Sanaassa.

Suomalaisdiplomaatti saapui Jemenin pääkaupunkiin viime yönä selvittelemään sieppausta. Hänen on tarkoitus tavata ihmisiä ja hankkia lisätietoja. Ulkoministeriön mukaan edustajalla on suora yhteys Jemenin viranomaisiin. Yhteistyötä tehdään myös Itävallan viranomaisten kanssa.

Sieppaajista ei edelleenkään ole tietoa. Nimetön jemeniläinen turvallisuusviranomainen on kuitenkin kertonut uutistoimisto AFP:lle, että sieppaajilla epäillään olevan yhteyksiä al-Qaidaan.

Uutistoimisto APA:n haastattelema Itävallan ulkoministeriön edustaja ei kommentoi al-Qaida-epäilyjä.

– Kyse on pelkistä olettamuksista, hän sanoo.

(MTV3 – AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme