Mainos
Mainos

Siepatusta ranskalaismiehestä julkaistiin video – Ranska ei taivu vaatimuksiin

Ranskan ulkoministeriö vahvistaa, että eilen netissä julkaistu sieppausvideo on aito.   

Siepattu ranskalaismies kyyhöttää videolla lattialla. Hänen vieressään on kaksi aseistettua Kalifaatin sotilaat ryhmään kuuluvaa huppupäätä. Kalifaatin sotilaat uhkaa surmata miehen vuorokauden kuluessa, jos Ranska ei lopeta ilmaiskuja Irakissa.  

Ranska on ilmoittanut jatkavansa äärijärjestö Isisin vastaista taistelua sieppauksesta huolimatta. Ulkoministeri Laurent Fabius sanoo, että maa myös tekee kaikkensa, jotta panttivangit saataisiin vapaaksi.  

Kalifaatin sotilaat on äärijärjestö Isisiin kytköksissä oleva ryhmittymä. Ranskalaismies siepattiin pian sen jälkeen kun Isis oli kehottanut kannattajiaan tappamaan muun muassa vääräuskoisia amerikkalaisia ja ranskalaisia.  

Isis on aiemmin julkaissut samantyyppisiä videoita, joilla se on näyttänyt sieppaamiaan ihmisiä länsimaista ja esittänyt uhkavaatimuksiaan. Videot ovat osoittautuneet aidoiksi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme