Mainos
Mainos

Siirtolaiset pelastavat Ruotsin hyvinvoinnin

Ruotsin on otettava vastaan enemmän siirtolaisia, jotta työmarkkinoille riittää ihmisiä, kun suuret ikäluokat poistuvat eläkkeelle. Työvoiman aktiivinen houkutteleminen voi pelastaa ruotsalaisen hyvinvoinnin, todetaan Ruotsin valtion asettaman työryhmän mietinnössä, joka julkaistaan tänään.

Kun yhä harvemmat ovat töissä ja yhä useammat tarvitsevat hoitoa, joutuu maa voimakkaiden taloudellisten paineiden kohteeksi. Hyvinvointiyhteiskuntaa on vaikea rahoittaa ja syntyy tarve vaikuttaa ikärakenteeseen, todetaan mietinnössä.

Työryhmän ratkaisu ongelmaan on aktiivinen siirtolaispolitiikka, joka keskitetään työmarkkinoilla tarvittaviin ulkomaalaisiin. Suurimmat paineet ruotsalaiseen yhteiskuntaan alkavat vuonna 2008 ja kasvavat siitä lähtien vuosittain, kun suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle, kirjoittivat mietinnön takana olevat ekonomistit Dagens Nyheter -lehdessä tänään.

Lisää aiheesta: www.di.se

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme