Mainos
Mainos

Sikainfluenssan pelko ravistelee pörssikursseja

Australialaismeklarit kertovat, että sikainfluenssan pelko on auttanut flunssalääkevalmistajan osakehinnan räjähdysmäiseen nousuun. Biota-yhtiön osakkeet ovat nousseet 64 prosenttia.

Australiaiselle Qantas-lentoyhtiölle sen sijaan pandemian pelko on tarkoittanut osakkeiden laskua. Ihmisten uskotaan välttävän matkoja Meksikoon, mikä vaikuttaa laskevasti osakehintaan.

Sikainfluenssa säikäytti markkinoita myös Aasiassa kaupankäynnin alkaessa. Aasialaisissa pörsseissä uutiset jatkavat Australian linjaa: erityisesti lento- ja kuljetusyhtiöiden kurssit laskivat, mutta lääkeosakkeet olivat nousussa. Laskuun kääntyi myös öljyn hinta.

Kurssien odotettiin avautuvan laskuun myös Euroopassa. Myös tällä viikolla odotetut tiedot amerikkalaisten pankkien stressitestien tuloksista hermostuttivat.

Meksikon valtiovarainministeri Agustin Carstens ei halunnut vielä arvioida taudin vaikutusta maan talouteen. Epidemiaan on kuollut satakunta ihmistä Meksikossa.

(MTV3-AFP-REU-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme