Mainos
Mainos

Sikatauti leviää edelleen Kiinassa

Kiinan terveysministeriön mukaan sikojen välityksellä ihmisiin tarttuva bakteeritauti on levinnyt jo seitsemään kaupunkiin ja 155 kylään Sichuanin maakunnassa.

Sikojen välityksellä leviävä outo tauti jatkaa leviämistään Kiinassa. Tänään julkistettujen tilastojen mukaan tauti on levinnyt entistä useampiin kaupunkeihin Sichuanin maakunnassa. Siihen on kuollut 32 ihmistä ja sairastuneita on yli 160.

Kiinan terveysministeriön julkaisemien tietojen mukaan sairastuneista on kriittisessä tilassa 24. Sairastapauksia on havaittu nyt seitsemässä Sichuanin kaupungissa ja 155 kylässä.

Kiinan viranomaiset ovat käynnistäneet Sichuanissa laajan kampanjan, jonka avulla pyritään estämään taudin leviäminen. Viljelijöille on jaettu yli kaksi miljoonaa ohjelehtistä, joissa kehotetaan olemaan teurastamatta toistaiseksi sikoja ja pidättymään sairastuneiksi epäiltyjen sikojen syömisestä. Taudin aiheuttaja on viranomaisten Streptococcus suis -bakteeri, joka voi levitä ihmisiin sioista.

Kiinan terveysministeri Gao Qiang vakuutti aiemmin tällä viikolla taudin olevan hallinnassa. Maailman terveysjärjestö WHO on suhtautunut ilmoitukseen epäillen.

(MTV3-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme