Mainos
Mainos

Sikiövaurioihin liitetty virus leviää Amerikassa – viranomaiset kehottavat varovaisuuteen

Sikiöiden kehityshäiriöihin liitetty zikavirus leviää kohti pohjoista Latinalaisessa Amerikassa. Uutiskanava CNN:n mukaan Puerto Ricossa on havaittu ensimmäinen zikatartunta.  

Hyttysten levittämä virus aiheuttaa yleensä vain lieviä oireita. Brasiliassa sen kuitenkin epäillään olevan yhteydessä synnynnäisen pienpäisyyden eli mikrokefalian lisääntymiseen tietyillä alueilla. Brasilialaisviranomaiset ovat sen vuoksi jopa kehottaneet naisia lykkäämään lasten hankintaa riskialueilla, kunnes viruksen vaarallisuus saadaan selvitettyä.  

Myös Yhdysvaltain tartuntatautivirasto on kehottanut raskaana olevia matkailijoita erityiseen varovaisuuteen. Koska virusta vastaan ei ole rokotetta, tärkeintä on suojautua sitä levittäviltä hyttysiltä.  

Zikavirus tunnistettiin ensi kerran Ugandassa 1940-luvulla. Sitä esiintyy Afrikan ja Latinalaisen Afrikan lisäksi myös osissa Aasiaa ja eteläisen Tyynenmeren saaria.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme