Mainos
Mainos

Silminnäkijä kertoo kauhun hetkistä teatterissa terroristien kanssa – "Se oli verilöyly"

Ranskalainen radiotoimittaja on kertonut medialle, mitä pariisilaisessa Bataclan-teatterissa tapahtui hyökkäyksen aikana.

Julien Pearce kertoo uutiskanava CNN:lle, että musta-asuisten terroristien hyökkäys kesti noin kymmenen minuuttia. Hyökkääjät tulittivat yleisöä kylmästi.

– Se oli verilöyly. Ihmiset huusivat, kirkuivat ja kaikki makasivat lattialla. Se kesti kymmenen minuuttia, kymmenen karmeaa minuuttia kun kaikki makasivat lattialla suojaten päätään, Pearce kertoo.

– Kuulimme niin monta laukaisua ja terroristit olivat todella kylmiä, niin päättäväisiä ja he latasivat aseitaan kolme, neljä kertaa. He eivät huutaneet eivätkä sanoneet mitään. 

Hän laski nähneensä parikymmentä ruumista lattialla ja monta erittäin pahasti loukkaantuneita. 

Toiset silminnäkijät kertovat asemiesten huutaneen "Allahu akbar" (Jumala on suuri) kun he tulittivat kauhistunutta yleisöä, joka oli kokoontunut katsomaan amerikkalaista Eagles of Death Metal -yhtyettä.

Pearce kertoo nähneensä yhden hyökkääjän kasvot. Hän oli nuori mies, noin 20-25-vuotias.

Pearce kertoo olleensa onnekas, sillä hän oli ammuskelun alkaessa lähellä lavaa. Hän pakeni hätäuloskäynnistä lavan kautta sillä aikaa, kun terroristit latasivat aseitaan.

Toimittaja nappasi mukaan voimakkaasti verta vuotavan teinitytön ja kantoi hänet taksiin.

Toinen silminnäkijä, radiojuontaja Pierre Janaszak, istui parvella, kun hän kuuli ammuskelua. 

– Ensin luulimme, että se oli osa esitystä, mutta pian tajusimme. Mielestäni siellä oli kolme (hyökkääjää) ja he tulittivat yleisöä. Heillä oli isot aseet, kuvittelisin, että kalashnikovit, se oli helvetinmoinen meteli. He eivät lopettaneet tulittamista, Janaszak sanoo.

Hän piiloutui kavereineen vessaan.

– Siellä oli verta kaikkialla, ruumiita kaikkialla. Kuulimme kirkumista. Kaikki yrittivät paeta. Heillä oli parikymmentä panttivankia ja kuulin, kun he puhuivat heille.

– Kuulin selvästi, että he sanoivat "tämä on Hollanden syytä, tämä on presidenttinne syytä, hänen ei olisi pitänyt sekaantua Syyrian tapahtumiin". He puhuivat myös Irakista.

Ranskan tv:n haastattelema mies kertoi paenneensa näyttämön sivuovesta portaikon kautta katolle. Hän ei ollut kuullut hyökkääjien sanovan tai huutavan mitään. 

– He vain ampuivat ja ampuivat, hän sanoi. 


Hieman myöhemmin poliisi teki rynnäkön teatteriin. Terrori-isku jätti jälkeensä ainakin 100 kuollutta.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme