Mainos
Mainos

Silminnäkijä Istanbulin yökerhoiskusta: Kävelimme ihmisten päällä

Istanbulilaisessa yökerhossa uudenvuodenyön terrori-iskun aikaan ollut silminnäkijä kuvailee uutistoimisto AFP:lle, että hyökkäyksen alettua klubilla puhkesi täysi paniikki, jonka aikana ihmiset talloivat toisiaan.

Ainakin 35 ihmistä kuoli ja kymmeniä haavoittui, kun yksi tai useampia hyökkääjiä avasi tulen Istanbulin Ortakoyn kaupunginosassa sijaitsevassa Reina-yökerhossa. AFP:n haastatteleman silminnäkijän mukaan uhreja voi olla "paljon enemmän".

– He (viranomaiset) puhuvat 35-40 kuolleesta, mutta kuolleita on luultavasti enemmän, sillä kun liikuimme klubilla, ihmiset kävelivät ihmisten päällä, ammattilaisjalkapalloilija Sefa Boydas kertoo. Hänen mukaansa ihmisiä näytti jäävän muiden jalkoihin heidän yrittäessään paeta.

Boydas oli ollut ystävineen klubilla vain kymmenisen minuuttia, kun ampumisen äänet alkoivat. Hän sanoi ystävänsä lyyhistyneen shokissa.

– Ovella oli paljon pölyä ja savua. Kuului laukauksia. Kun ne äänet alkoivat, monet tytöt pyörtyivät. 

Boydaksen mukaan oli mahdotonta kuulla, mitä hyökkääjät sanoivat, sillä ihmisten kirkuna peitti kaiken muun alleen. 

Epäilyksiä etukäteen 

Boydaksen mukaan poliisi saapui paikalle hyvin nopeasti hyökkäyksen alettua, sillä kaupungilla partioi paljon poliiseja uudenvuoden juhlien aikaan.

Viime aikojen terrori-iskut Turkissa olivat Boydaksen mukaan varjostaneet hänen mieltään ennen uuttavuotta ja hän oli pelännyt juhlimaan lähtöä ensimmäistä kertaa elämässään. Hänen ystävänsä kuitenkin kuittasivat hänen pelkonsa turhina.

– Olin huolissani, että jotain voisi käydä, tappelu tai pommi. Ystäväni sanoi, ettei sellaista koskaan tapahtuisi Reinan kaltaisessa paikassa, Boydas kertoo.

Reina on suosittu hienostoyökerho.

– Sanoin, että itse asiassa kohteita ovat juuri sellaiset paikat. Tunsin jotain. Saavuin paikalle vuodenvaihteen jälkeen ja tämä tapahtui kymmenen minuuttia myöhemmin. 

Toinen tapahtuman silminnäkijä kertoo kauhun hetkistä asemiehen avattua tulen yökerhossa:


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme