Mainos
Mainos

Silminnäkijä Lontoon puukotusyöstä: Näin, kuinka mies jahtasi naista

Puukon kanssa ihmisten kimppuun hyökännyt mies ehti tappaa yhden ihmisen ja haavoittaa viittä muuta Russel Square -aukiolla Lontoossa viime yönä, ennen kuin poliisi ehti paikalle.

Lontoossa kuoli viime yönä yksi ihminen ja viisi muuta haavoittui, kun 19-vuotias puukkomies kävi ihmisten kimppuun Russell Square -aukiolla viime yönä.

Alueella ollut ranskalaisturisti Xavery Richert kertoo olleensa ostamassa olutta, kun hän oli kuullut naisen huutavan. Richert näki, kuinka mies jahtasi naista.

– Luulin, että kyse oli laukun ryöstöstä. Nainen ei ollut haavoittunut. Menin myöhemmin ulos tupakalle ja menin takaisin paikan päälle. Silloin paikalla oli palomiehiä ja poliiseja. Sitten näin ruumiin lakanan alla, Richert kuvailee.

Russell Squarella asuva Constantine Somerville kuvailee aluetta rauhalliseksi.  

– Erityisesti öisin on rauhallista. Miksi kukaan haluaisi tehdä iskun näin rauhallisella alueella? hän ihmettelee.

Poliisi ehti paikalle minuuteissa

Poliisi sai tiedon Russell Squarella ihmisiä puukottavasta miehestä myöhään eilen illalla. 

– Aseistettu poliisi oli paikalla viidessä minuutissa. Käytimme etälamautinta ja pidätimme epäillyn, erikoisoperaatioiden apulaiskomissaari Mark Rowley Lontoon metropolin poliisista kertoo tiedotustilaisuudessa.

Puukkomies ehti kuitenkin osua kuolettavasti kuusissakymmenissä olevaan naiseen, joka menehtyi paikan päällä. Hän ehti myös haavoittaa yhtä naista ja neljää miestä, jotka joutuivat sairaalahoitoon.

Poliisin mukaan tekijällä oli mielenterveysongelmia, jotka olivat yksi merkittävä taustasyy veriteolle. Edelleen tutkitaan myös sitä, oliko tekijällä terrorismiin liittyviä motiiveja.  

Lontoon pormestari Sadiq Khan rauhoitteli lontoolaisia torstaina julkaisemassaan tiedotteessa.

– Kehotan asukkaita pysymään rauhallisina ja valppaina, hän vetosi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme