Mainos
Mainos

Silminnäkijä Norjan suurpalosta: Tämä on julmaa

Norjan kyläpalon silminnäkijä luonnehtii tapahtunutta julmaksi.

Norjan television haastattelema Martha Vindedal kertoo, että palo levisi niin nopeasti, että mitään ei ollut tehtävissä. Hänen tehtäväkseen jäi odottaa, että tuli tuhoaa hänenkin kotinsa.

Paikallisen Punaisen Ristin työntekijä oli kehottanut lähtemään pois alueelta.

- Ja niin lähdin, sanoo Vindedal, jota haastateltiin automatkalla.

Lärdalin suurpalossa on saattanut tuhoutua jopa kolmisenkymmentä rakennusta. Satoja ihmisiä on evakuoitu ja lähes sadan kerrotaan olevan sairaalahoidossa. Tähänastisten tietojen mukaan kukaan ei ole kuollut.

Toinen silminnäkijä luonnehtii tilannetta katastrofiksi. Arild Förde puolestaan sanoi Norjan televisiolle NRK:lle, että ei löydä sanoja kuvaamaan tunteitaan.

Kunnan edustaja kertoi uutistoimisto NTB:n mukaan, miten kävi herättämässä ihmisiä tulipalon alta.

- Olen itse jopa rikkonut ovia ja auttanut ihmisiä ulos, sanoi Jan Geir Solheim TV 2:lle.

Viranomaiset ovat varoittaneet myös räjähdysvaarasta, sillä Lärdalsöyrin keskustassa on kaasupulloja.

Pelastustoimia ja tietojen saamista vaikeuttavat ongelmat puhelin-, sähkö- ja internetverkoissa. Sähköjen palauttamiseen voi mennä päiviä, kertoo NRK.

Paikalta otetuista tv-kuvista voi nähdä, että osa savuavista rakennuksista on tuhoutunut savupiippua lukuun ottamatta täysin. Maisemaa on kuvattu kuin sotatantereeksi.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme