Mainos
Mainos

Silminnäkijät BBC:lle: Kansanedustajaa ammuttiin kasvoihin ja potkittiin maassa

Britannialainen työväenpuolueen kansanedustajaa on ammuttu, ja hän on sairaalassa kriittisessä tilassa. Silminnäkijöiden mukaan naista ammuttiin kasvoihin ja ampuja potki häntä vielä maassa, kertoo BBC.

Silminnäkijöiden kertomukset britannialaisen kansanedustajan Jo Coxin ampumistapauksesta vaihtelevat. Kahvilanomistaja Clarke Rothwell kertoi BBC:lle kuulleensa äänen, joka muistutti kovaa ilmapallon pamausta.

– Näin noin 50-vuotiaan miehen valkoisessa lippalakissa ja takissa. Hänellä oli kädessään vanhan näköinen ase, Rothwell kertoo.

– Hän ampui naista kerran, sitten uudestaan. Hän kävi itsekin maahan ja ampui naista vielä kerran kasvojen alueelle.

Rothwellin mukaan tämän jälkeen ulkopuolinen kävi miehen kimppuun, jolloin mies oli ottanut esiin metsästysveitsen, ja viiltänyt maassa makaavaa Coxia sillä.

– Ihmiset kiljuivat ja juoksivat pakoon.

Toisen silminnäkijän, Hithem Ben Abdallahin, mukaan mies jätti Coxin makaamaan verisenä maahan tapahtumien jälkeen. Hänen mukaansa tilanne sai alkunsa kahden miehen orastavasta tappelusta, johon Cox oli mennyt väliin.

Abdallahin mukaan hyökkääjän ase näytti käsintehdyltä. Hän myös kertoi ampujan potkineen maassa makaavaa Coxia ennen poistumista paikalta.

Joidenkin lähteiden mukaan hyökkääjä olisi huutanut "Britannia etusijalle" ennen kuin ampui kansanedustajaa.  

Hyökkäyksen motiivin uskotaan olleen poliittinen. Britanniassa on määrä järjestää kansanäänestys EU-jäsenyydestä viikon kuluttua, ja Cox kuuluu jäsenyyden kannattajiin.

Sekä jäsenyyden kannattajat että vastustajat ilmoittivat keskeyttävänsä kampanjansa ainakin torstain ajaksi veriteon vuoksi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme