Mainos
Mainos

Silminnäkijät kertovat Lontoon tapahtumista: "Ihmiset makasivat maassa"

Britannian parlamentin edustalla on käyty keskiviikkona aseellinen välikohtaus, jossa on loukkaantunut useita ihmisiä ja tämän hetkisten tietojen mukaan kuollut neljä henkilöä.

Silminnäkijät kuvailevat välikohtausta "hirvittäväksi" useiden kansainvälisten medioiden haastattelussa. 

BBC-kanavan juontaja Nick Robinson jakoi omalla Twitter-tilillään videon, jolla tapahtumapaikalla ollut silminnäkijä kertoo havaintojaan tapahtumista. Videolla esiintyvä oli välikohtauksen sattuessa parlamentin läheisellä Westminsterin sillalla. 

Lisäksi silminnäkijä tarkentaa, että kuuli ammuntaan viittaavia ääniä.

– Se oli pum-pum-pum, hän kuvailee välikohtausta. 

Tekijän epäillään ajaneen sillalla ihmisjoukkoon Westminsterin sillalla.

CNN-kanavan haastattelussa järkyttynyt naiskaksikko kuvailee tapahtumaa "hirvittäväksi". 

Samaisella sillalla oli naisten mukaan ainakin 10 ihmistä, jotka makasivat paikoillaan liikkumatta. Naiset epäilivät, että sillalla makaavia ihmisiä oli ammuttu tai he olisivat muuten loukkaantuneet. 

AFP kertoo toimittaja Andrew Woodcockin nähneen tapahtumat toimistonsa ikkunasta.

– Kuulin huutoa ulkoa. Siellä oli noin 40 tai 50 ihmistä juoksemassa aukiolle. He tuntuivat pakenevan jotakin. Kun ryhmä saapui vartiossa olevien poliisien luo, väkijoukosta irtautui mies, joka näytti pitävän kädessään isoa keittiöveistä.

– Kuului jotain, mikä vaikutti laukauksilta, ehkä kolme laukausta, ja kohta näkyi kaksi ihmistä makaamassa maassa, ja ihmiset juoksivat auttamaan heitä. Pian poliisit alkoivat tyhjentää aukiota, kertasi Woodcock BBC:lle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme