Mainos
Mainos

Silminnäkijät kertovat Orlandon tapahtumista: ”Jatkuvaa tulitusta, joka ei tuntunut loppuvan”

Orlandon baariammuskelun silminnäkijöiden mukaan laukauksia ammuttiin lukuisia ja tulitus kesti pitkään.

Vain tunteja ennen ampumista Orlandon keskustassa sijaitseva homobaari Pulse oli houkutellut juhlijoita liittymään lauantain latinalaisteemaiseen iltaansa.

Ilta muuttui tyystin, kun raskaasti aseistautunut ampuja avasi tulen yökerhossa kello kahden aikaan sunnuntain vastaisena yönä paikallista aikaa.

Paikalla ollut Christopher Hansen kuvailee tilannetta ampumisen alettua järkyttäväksi. Hän kertoo kuulleensa jatkuvaa laukausten ääntä, joka jatkui hänen mukaansa pitkään.

– Laukaukset saattoivat kestää kokonaisen kappaleen ajan, Hansen kuvailee CNN:lle.

Samoilla linjoilla on myös paikalla ollut Anthony Torres.

– Laukaukset eivät kuulostaneet tavalliselta käsiaseelta. Se enemmänkin jatkuvaa tulitusta, joka ei tuntunut loppuvan, Torres kuvailee CNN:lle.

– Lähdimme baarista heti ampumisen alettua. Paikalle saapui yli 70 poliisiautoa. Kaikki tapahtui varsin nopeasti ja ihmiset eksyivät toisistaan.

Ampumisen aikaan yökerhossa ollut Ricardo Negron Almodovar kertoo päässeensä paikalta pakoon juuri ja juuri.

– Ihmiset tanssilattialla ja baaritiskillä syöksyivät maahan. Osa meistä, jotka satuimme olemaan lähellä takaovea, onnistuimme pääsemään ulos ja juoksimme karkuun, hän kirjoitti yökerhon Facebook-seinällä.

Ammuskelun äänet kantautuivat myös baarin ulkopuolelle. Läheisessä donitsiravintolassa työskentelevä Jose Torres kuuli laukausten äänet.

– Se oli ääni, jota en ollut koskaan ennen kuullut. Näin paljon huutavia ja itkeviä ihmisiä, jotka juoksivat ulos yökerhosta kuin hullut, hän kertoo.

Torres soitti hätänumeroon, kun hän näki osan yökerhosta poistuvista ihmisistä vuotavan verta. Poliisi ja poliisin erikoisjoukot SWAT saapuivat hänen mukaansa paikalle nopeasti.

Erikoisjoukkojen mentyä sisään yökerhoon ketään ei päästetty tiloihin sisään tain sieltä ulos.

Ammuskelussa kuoli yli 50 ihmistä ja loukkaantuneita kerrotaan olevan ainakin 53. Kyseessä on Yhdysvaltain historian tuhoisin joukkoampumistapaus. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme