Mainos
Mainos

Silminnäkijät kuvaavat iskua verilöylyksi: ”Ovet lensivät, kaikki itkivät, monet haavoittuivat”

Verilöyly, ovet lensivät, ihmiset menettivät jalkansa... Näin Brysselin iskun aikaan lentokentän aulassa olleet kuvailevat eilisen tapahtumia CNN:lle.

Koripalloilija Sebastian Bellin seisoi aivan check-in-tiskin vieressä, kun Zaventemin lentokentällä Brysselissä räjähti. Hänellä oli onnea: hän selvisi hengissä. 11 ihmistä kuoli lentokentälle tehdyssä terrori-iskussa.

Bellinin isä puhui hänen kanssaan sairaalassa pian iskujen jälkeen. Bellin oli yksi noin sadasta räjähdyksessä loukkaantuneesta. 

– Isä, et usko, millaisen verilöylyn näin, olivat Bellinin ensimmäiset sanat olivat hänen isälleen.

Bellin oli noussut räjähdyksen voimasta viiden metrin korkeuteen ja kun hän putosi maahan, kranaatinsirpaleet työntyivät hänen jalkaansa ja lantioonsa.

Hieman kauempana räjähdyspaikasta olleet silminnäkijät selvisivät ilman fyysisiä vammoja. Toimittaja Ketevan Kardava oli iskujen aikaan lähtevien lentojen aulassa, kun hän huomasi epäilyttävän mustan matkalaukun lähellään.

Pian sen jälkeen hän kuuli räjähdyksen ja heti sen jälkeen toisen – edellistä voimakkaamman.

– Se oli todella lähellä. Ensimmäisen räjähdyksen jälkeen ovet ja ikkunat lensivät. Kaikki itkivät. Lapset makasivat lattialla. Monet haavoittuivat enkä tiennyt, miten voisin auttaa heitä, Kardava kuvailee CNN:lle.

Lentokentällä olivat räjähdyksen aikaan myös lentokentällä työskentelevä Alphonse Lyoura ja Giulia Paravinci. Heidän kokemuksensa räjähdyksestä oli hyvin yhtenevä. Ensin he kuulivat arabiankielistä huutoa, sitten räjähdyksen.

– Sitten naisen jalka räjähti. Hänen miehensä, joka seisoi hänen vieressään, menetti myös jalan ja poliisi, joka juoksi heitä kohti, Paravinci kuvailee.

Lyoura todisti samoja tapahtumia.

– Näin miehen, joka oli menettänyt jalkansa. Ja poliisin, jonka jalka oli ruhjoutunut. Se oli kauheaa. Belgia ei ansaitse tätä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme