Mainos
Mainos

Silmitön väkivalta Afganistanissa jatkuu: Asemiehet teloittivat 15 siviiliä

Siviileihin kohdistuva väkivalta Afganistanissa sai jatkoa myöhään eilisiltana, kun asemiehet pysäyttivät maan keskiosissa kaksi autoa ja ampuivat 15 ihmistä kuoliaaksi.

Turma sattui Ghorin alueella samana päivänä, kun asemiehet surmasivat kaksi suomalaisnaista Heratissa Afganistanin länsiosissa.

Ghorin välikohtausta kuvailtiin armottomaksi teloitukseksi.

– He määräsivät ajoneuvojen matkustajat seisomaan rivissä ja sen jälkeen he ampuivat heidät yksi kerrallaan. Yksi mies onnistui pakenemaan, muita ammuttiin rintaan ja päähän, Ghorin kuvernöörin tiedottaja Abdul Hai Khatibi kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Kuolleiden joukossa oli 11 miestä, kolme naista ja yksi lapsi. Alueen poliisipäällikkö vahvisti tapahtuneen ja syytti tapauksesta Talebania. Ammutut ovat Kabulissa työskentelevän SPR:n Miia Pölläsen mukaan afganistanilaisia.

Afganistanin tilanne on kiristynyt maassa pidettyjen presidentinvaalien jälkeen. Maan epäillään ajautuvan entistä syvempään sekasortoon viimeistään joulukuussa, kun Naton joukot vedetään maasta yli vuosikymmenen jatkuneiden taistelujen jälkeen.

YK:n uusimpien tilastojen mukaan siviilikuolonnuhrien määrä on noussut tämän vuoden alussa 24 prosentilla Afganistanissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme