Mainos
Mainos

Simitis: Ei tulosta tapaamisessa

Kreikan pääministeri Kostas Simitis sanoi eilen, että tapaaminen Turkin pääministerin Mesut Yilmazin kanssa ei johtanut yhteiseen päätöslauselmaan. -Mitään sellaista johtopäätöstä ei saatu aikaan, joka muuttaisi tilannetta, hän sanoi. Simitisin mukaan kummatkin olivat vain toistaneet maidensa kantoja vallitseviin erimielisyyksiin.

Simitis ja Yilmaz tapasivat eilisiltana Balkanin maiden huippukokouksen puitteissa.

Maiden välistä jännitettä ovat viime aikoina lisänneet sanalliset hyökkäykset ja sotilaallinen tasapainoilu itäisellä Välimerellä.

Yhdysvallat vaati pidättyväisyyttä sotaharjoituksissa

Yhdysvallat muistutti, että Kreikan ja Turkin on hyvä noudattaa pidättyväisyyttä Välimeren sotaharjoituksissa ja "välttää sellaista käytöstä, joka voisi lisätä jännitystä". Yhdysvaltain edustajan mukaan maiden pitäisi pikaisesti sopia tapaamisesta Naton pääsihteerin Javier Solanan kanssa, jotta Kreikan ja Turkin armeijoiden välistä jännitettä voitaisiin lieventää.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme