Mainos
Mainos

Sisäpoliittista suhmurointia? "Obama yrittää vaikeuttaa Trumpin valtaannousua diplomaattien karkotuksilla"

Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin neuvonantaja kertoo CNN:n haastattelussa uskovansa, että väistyvä presidentti Barack Obama yritti Venäjä-sanktioillaan vaikeuttaa uuden presidentin valtaannousua.

– Rauhallinen vallanvaihto ei suju demokratiassa näin, Trumpin neuvonantaja Kellyanne Conway  totesi haastattelussa.

Yhdysvallat karkotti eilen 35 venäläistä diplomaattia. Presidentti Barack Obama kertoi karkotuksen olevan vastaisku Venäjän mahdollisesti presidentinvaaleihin vaikuttaneelle verkkourkinnalle ja Yhdysvaltalaisten diplomaattien kohtelulle Venäjällä.

Conway ei usko, että urkintakampanjat vaikuttivat Trumpin valintaan ainakaan yhtä paljon kuin demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin kampanjan epäonnistumiset.

– En usko, että Vladimir Putin esti häntä kilpailemasta Pennsylvaniasta, Wisconsinista ja Michiganista, Conway toteaa.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n eilen julkaiseman raportin mukaan venäläiset tiedusteluyksiköt olivat esimerkiksi luoneet organisaation internetsivuja muistuttavia sivustoja ja lähettäneet puolueen nimissä sähköpostiviestejä, joissa kalasteltiin hallinnon järjestelmien käyttäjätietoja.

Näin oli onnistuttu raportin mukaan saamaan tietoja etenkin vanhemmilta puolueen jäseniltä, ja tietoja oli vuodettu lehdistölle. Hakkeroinnin suurin vaikutus on raportin mukaan juuri salaisten tietojen kerääminen ja vuotaminen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme