Mainos
Mainos

Sisilialaiset kauppaavat anti-mafia -lomia henkensä uhalla

Sisilian pääkaupunki Palermo on tunnettu kauneudestaan, mutta kaikki turistit eivät tiedä tukevansa matkailuyrittäjien ohella mafiaa. Nyt rohkeimmat matkailu- ja ravintolayrittäjät ovat alkaneet myydä turisteille "anti-mafia -lomapaketteja", kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Mukaan hankkeeseen pääsee vain, jos kieltäytyy maksamasta mafialle kuukausittaista suojelurahaa. Rohkeiden rivit ovat toistaiseksi melko harvat, sillä 80 prosenttia sisilialaisista yrittäjistä maksaa vaaditut maksut koston pelossa.

Yksi rohkeista on ravintolayrittäjä Vincenzo Ponticello. Päätöksen jälkeen Ponticellon arki ei ole ollut ennallaan, sillä nykyään hänellä on henkivartija ympäri vuorokauden. Eikä nykyinen vartija ole ensimmäinen.

- Eräänä päivänä mafian väkeä tuli kotiini. He ampuivat henkivartijani ja kirjoittivat verellä uhkauksen kotini seinään.

Kampanja on herättänyt myös närää sisilialaisissa, sillä sen pelätään lisäävän ennakkoluuloja ja vahvistavan vääriä kliseitä saaresta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme