Mainos
Mainos

Sisilialaiskaupungin skandaali: Virkamiehet olivat jossain ihan muualla kuin töissä

Lähes kolmasosan sisilialaisen Milazzon kaupungin virkamiehistä on todettu puuhastelleen henkilökohtaisia asioitaan työajalla.

Asiasta kertoo The Local -julkaisu Il Corrieren tietoihin viitaten.
Kaikkiaan 59 kaupungin työntekijää todettiin pinnaavan töistä. Sen sijaan he olivat käyneet työajallaan ostoksilla ja mm. hieronnassa.

Jotkut työntekijät olivat leimanneet myös kollegoidensa kellokortteja. Käytännössä kollegat eivät tällöin olleet töissä koko päivänä.

Moni lähti töistä asioilleen ennen työajan päättymistä ja tutkijat alkoivat selvittää, mitä työntekijät todellisuudessa työajallaan tekevät.

Yksi työntekijöistä valmensi koripallojoukkuetta. Toiset piipahtivat ostoksilla tai kävivät rantakävelyillä. Eräs työntekijä vietti kokonaisia työvuoroja paikallisessa baarissa, kun taas toinen kävi hierojalla.

Tutkijoiden tarkkailujaksolla työntekijöiden omista puuhista koitui 1000 työtunnin menetykset kaupungille.

Työaikarikkeitä tehneiden työntekijöiden on nyt raportoitava toimistaan poliisille. Pormestarin mukaan syyllisiä kohtaan ei tulla olemaan joustavia. Syyllisiksi todettuja uhkaa myös työpaikkojensa menetys ja korvausvelvollisuus tekemättä jääneistä töistä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot