Mainos
Mainos

Sissihyökkäys laivoja vastaan Sri Lankan rannikolla

Tamilisissit ovat tehneet itsemurhaiskuja avustuslaivoja vastaan Sri Lankan koillisrannikolla. Sissit räjäyttivät kolme laivaansa avustuksia kuljettaneiden rahtialusten vierellä.

Toinen avustuslaivoista sai iskussa repeämän runkoonsa, mutta kumpikaan niistä ei uponnut. Sri Lankan laivasto oli turvaamassa avustusalusten kulkua, ja seuranneessa tulitaistelussa sai surmansa ainakin kuusi tamilisissiä.

Laivat kuljettivat humanitaarista apua Jaffnan niemimaalle. Tamilisissit ovat katkaisseet noin puolen miljoonan asukkaan niemimaan yhteyden muuhun saareen. Alueelle voidaan toimittaa tarvikkeita vain meriteitse tai lentokoneella.

Hylättyään sissien kanssa solmimansa tulitaukosopimuksen hallituksen joukot ovat kiihdyttäneet iskujaan sissejä vastaan. Tamilien LTTE-järjestö on taistellut itsenäisen tamilivaltion puolesta 1980-luvulta alkaen. Väkivaltaisuuksissa on kuollut noin 70000 ihmistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme