Mainos
Mainos

Sissit iskivät Sri Lankan lentotukikohtaan

Sri Lankan päälentotukikohtaan tehtiin isku, jossa lentokonehalli ja siellä olleita sotilaslentokoneita syttyi palamaan.

Iskusta epäillään hallitusta vastaan taistelevia Tamilitiikereitä. Hyökkäyksen kohteena ollut lentotukikohta sijaitsee aivan lähellä Sri Lankan tärkeintä kansainvälistä lentokenttää noin 30 kilometrin päässä pääkaupunki Colombosta.

Viranomaisten mukaan lentokentällä olleet matkustajat ja henkilökunta eivät voineet poistua kentältä, koska rakennuksen ympärillä ammuttiin kiivaasti. Paikalla olleiden mukaan epäsäännöllistä ammuntaa ja räjähdyksiä kuului vielä tunti ensimmäisen räjähdyksen jälkeen. Sri Lankan puolustusministeriön tiedottaja sanoi, että isku on epäilemättä Tamilitiikereiden tekemä. Vielä ei kuitenkaan ole tietoa siitä, miten terroristit pääsivät tunkeutumaan tukikohtaan.

Tamilitiikerit ovat taistelleet itsenäisen tamilivaltion perustamiseksi saarivaltion itä- ja pohjoisosaan. Pitkään jatkunut etninen sisällissota on vaatinut jo kymmenien tuhansien ihmisten hengen.

(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme