Mainos
Mainos

Siviiliuhrien määrä Afganistanissa yhä suuri

Afganistanin konfliktissa on tämän vuoden alkupuolikkaan aikana kuollut ja haavoittunut ennätysmäärä siviilejä, kertoo YK.

Tammikuusta kesäkuuhun kuoli yli 1 592 ja loukkaantui yli 3 329 siviiliä. 
Siviiliuhreja, joiksi määritellään sekä kuolleet että loukkaantuneet, oli prosentin enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Loukkaantuneita oli neljä prosenttia viime vuotista enemmän, kuolleita oli taas kuusi prosenttia vähemmän.

Hallintoa vastustavien taistelijoiden itsemurhaiskut ja itse valmistetut pommit aiheuttivat edelleen suurimman osan siviiliuhrien kokonaismäärästä. YK:n mukaan on kuitenkin huolestuttavaa, että tulitaisteluissa maan hallinnon joukot tappoivat ja haavoittivat enemmän sivullisia kuin Taleban-liike.

Afganistanin turvallisuustilanne on huonontunut sen jälkeen, kun sotilasliitto Nato puoli vuotta sitten veti maasta suurimman osan siellä olleista joukoistaan ja jätti hallinnon joukot yksin taistelemaan Talebaneja vastaan. Maahan jäi 13000 Nato-sotilaan joukko, joka toimii koulutustehtävissä ja terrorismin vastaisissa operaatioissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme