Mainos
Mainos

Skandaali hammaslääkärissä: tuhannet saattaneet altistua hiville Australiassa

Australiassa Sydneyssä 11000 potilasta on saattanut altistua hiville hammaslääkärikäynnillä klinikoiden huonon hygienian takia.  

Alueen terveysviranomaisten mukaan 12 hammaslääkäriä neljältä klinikalta on epäiltyinä hoitovälineiden huonosta puhdistamisesta. Heidän potilaitaan on kehotettu testeihin hi-viruksen sekä A-, B- ja C-hepatiittien varalta.  

Viranomaisten mukaan likaisista välineistä saatavan tartunnan riski on suhteellisen pieni, eikä tartuntoja ole toistaiseksi todettu tarkastuksiin pyydetyillä. Tartuntariski on viranomaisten mukaan suurin niillä potilailla, joille on tehty laajoja operaatioita.  

New South Walesin alueen hammasklinikoita alettiin tutkia marraskuussa potilaan valitettua hygieniasta eräällä klinikalla. Tarkastusten myötä kuuden lääkärin toimilupa jäädytettiin ja kuudelle määrättiin ehtoja, jotka heidän on täytettävä saadakseen jatkaa toimintaansa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot